Felelősségvállalási nyilatkozat

Beleegyező nyilatkozat, felelősségről való lemondás, kártalanítási megállapodás és kockázatátvállalási megállapodás

BVFK – Bocsi Viki Fogyás Kihívás / BocsiViki.hu Kft. fitnesszprogramja.

A program leírása

Megértem, hogy a testedzési programom számos típusú fitnesz tevékenységben való részvételt jelent. Ezek a tevékenységek a saját kitűzött célkitűzéseimtől függően változnak, de valószínűleg az alábbiakat fogják tartalmazni:

 1. aerob tevékenységek, beleértve, de nem kizárólag, futópadok, álló kerékpárok, lépcsőzőgépek, evezőgépek és futópályák használatát;
 2. Izomállóképesség és erőnövelő gyakorlatok, ideértve, de nem kizárólag, szabad súlyok, súlygépek, saját testsúlyos gyakorlatok, és egyéb edzőberendezések használatát;
 3. A BocsiViki.hu Kft. és alvállalkozói által kiválasztott és általam jóváhagyott egyéb tevékenységek; és
 4. Válogatott fizikai erőnlét és testösszetétel tesztek.

 

A lehetséges kockázatok ismertetése

A BocsiViki.hu Kft kifejtette, hogy egyetlen edzésprogram sem jár eredendő kockázatokkal, és hogy a BocsiViki.hu Kft gondozásától függetlenül (vagy ő) nem tudja garantálni személyes biztonságomat.

Például, ha valaki szív- és érrendszeri stresszt indukál aktivitással, a sérülések az alkalmi kisebb sérüléstől (pl. Izomhúzódás, izomfájdalom) a ritkán bekövetkező súlyos sérülésekig (pl. Szívroham, stroke vagy más kardiovaszkuláris balesetek) egészen a nagyon ritka katasztrofális eseményig (halál, bénulás, porckorongsérv, szakadt rotációs mandzsetta) és nagyon ritkán katasztrofális sérülésekig.

Tudomásul veszem, hogy bármilyen gyakorlatban vagy kondicionáló tevékenységben való részvételkor mindig fennáll annak a lehetősége, hogy kisebb sérülések, súlyos sérülések vagy katasztrofális sérülések / halálok bekövetkezhetnek, hiszen ezt senki nem látja előre.

 

A lehetséges előnyök leírása

Megértem, hogy egy rendszeres testmozgási program bizonyítottan előnyös az általános egészségi állapot és a közérzet szempontjából. Tudom, hogy a rendszeres testmozgás bizonyos élettani előnyei közé tartozhat a testsúlycsökkenés, a testzsír csökkentése, a vér lipidszintjének javítása, a vérnyomás csökkentése, a szív- és érrendszeri funkció javulása, a szívbetegségek kockázatának csökkentése, az erő és az izmok javulása, állóképesség, jobb testtartás és nagyobb rugalmasság. Megértem továbbá, hogy a rendszeres testmozgásnak pszichológiai előnyei lehetnek, gyakran javíthatja az ember kilátásait és a közérzetét, valamint enyhítheti a feszültséget és a stresszt.

 

Ügyfél felelőssége

Megértem, hogy az én felelősségem:

 1. Teljes körűen közölnöm minden olyan egészségügyi kérdést (beleértve pl. a cukorbetegséget, a szívproblémákat, a görcsrohamokat és az asztmát) vagy gyógyszereket, amelyek relevánsak a megerőltető testedzési programban való részvétel szempontjából;
 2. Tájékoztassam a BocsiViki.hu Kft-t, ha van olyan tevékenység, amelyek közben nem érzem jól magam;
 3. Hagyjam abba az edzést és haladéktalanul jelentsem az orvosomnak és a BocsiViki.hu Kft-nek az esetleges szokatlan érzéseket (pl. Mellkasi kényelmetlenség, hányinger, különösen nehéz légzés, látszólagos sérülés) az edzésprogram során; és
 4. Közöljem az orvosomnak a programban való részvételemet.

 

Résztvevő kijelentései

A gyakorlati program elfogadásakor én, a résztvevő:

 1. Tudomásul veszem, hogy részvételem teljesen önkéntes.
 2. Megértettem az edzésprogramban rejlő lehetséges fizikai kockázatokat, és hiszek abban, hogy a lehetséges előnyök meghaladják ezeket a kockázatokat.
 3. Hozzájárulást adok bizonyos fizikai megérintésekhez, amelyek szükségesek lehetnek a technika és a test megfelelő összehangolásához.
 4. Megértem, hogy az egészségügyi vagy fitnesz célok elérése nem garantálható.
 5. Lehetőséget kapok az edzésprogramomhoz kiválasztott tevékenységek tervezésében és jóváhagyásában.
 6. Képes voltam kérdéseket feltenni az esetleges aggályaimmal kapcsolatban, és kielégítően megválaszolták ezeket a kérdéseket.
 7. Jó fizikai állapotban vagyok, nincs olyan károsodásom, amely megakadályozhatja az ilyen tevékenységekben való részvételemet, és azt tanácsolták, hogy a program megkezdése előtt forduljak orvoshoz.
 8. Azt tanácsolták nekem, hogy azonnal hagyjam abba a testmozgást, ha szokatlan kényelmetlenséget tapasztalok és úgy érzem, hogy abba kell hagynom.

Elolvastam és megértettem a fenti megállapodást. Teljesen tudatosítottam és megértettem a fizikai fitnesz programban rejlő lehetséges kockázatokat. Ezennel hozzájárulok ezekhez a kockázatokhoz, és szabadon és önként részt veszek ebben a programban. Végül az elfogadásával szabadon aláírom ezt a megállapodást.

 

Lemondás: 

Tekintettel arra, hogy a BocsiViki.hu Kft (a továbbiakban: Szervező) szolgáltatásait igénybe veszem, magam, örököseim, személyes képviselőim vagy megbízottaim nevében felszabadítom, elengedem, felmentem, és szövetséget vállalok, hogy nem perelem a Szervező tulajdonosát , tisztviselőit, alkalmazottait, önkénteseit, értékesítőit és alvállalkozóit, a Szervező vagy a hanyagságomból eredő bármely követelés felelősségével szemben.

 

Ez a megállapodás 1) a Szervező által irányított, javasolt vagy tervezett tevékenységekben való részvételből eredő balesetek vagy megbetegedések által okozott személyi sérülésekre (beleértve a halált is), beleértve, de nem kizárólag, szervezett tevékenységeket, foglalkozásokat, oktatást, megfigyelést és kapcsolódó tevékenységeket felügyelet nélküli környezetben, valamint a létesítmények, helyiségek vagy berendezések használata; valamint 2) a vagyon károsodásából, elvesztéséből vagy lopásából eredő minden követelésre terjed ki. 

 

Elválaszthatóság és helyszín:

Kifejezetten egyetértek továbbá azzal, hogy a fenti kockázatmegállapodásról való lemondás és vállalás olyan széles körű és befogadó szándékú, mint azt Magyarország törvényei megengedik, és ha annak bármely részét érvénytelennek tartják, akkor megállapodunk abban, hogy ennek ellenére továbbra is teljes jogi erővel és hatállyal bír. Hasonlóképpen egyetértek azzal, hogy ha bírósági keresetet indítanak, azt a BocsiViki.hu Kft székhelyének megfelelő Bíróságon kell benyújtani.

 

A megértés elismerése:

Elolvastam ezt a felelősség alóli mentesítési és kártalanítási megállapodást, és teljes mértékben megértem annak feltételeit. Megértem, hogy lényeges jogokat adok fel, ideértve a perindítási jogomat is. Tudomásul veszem, hogy a megállapodást szabadon és önként írom alá. Szándékom szerinti aláírással teljes és feltétel nélküli felmentést adok a Magyarország törvényei által a törvény által megengedett legnagyobb mértékben a közönséges gondatlanságból eredő károk esetében.

 

A benne rejlő kockázatok feltételezése:

A fitnesz- és kondicionáló tevékenységek természetüknél fogva magában hordoznak bizonyos eredendő kockázatokat, amelyeket nem lehet kiküszöbölni, függetlenül attól, hogy a személyi edző milyen gondossággal vesz részt a sérülések megelőzésében. A Szervező által kínált személyi edzés olyan tevékenységeket biztosít, mint a súlyemelés, a gyaloglás, a mászás, a futás, a nyújtás és más aerob tevékenységek. Ezek egy része megerőltető erőfeszítéseket vagy erőt igényel különféle izomcsoportok felhasználásával, más részek gyors mozgásokat foglalnak magukban, beleértve a sebességet és az irányváltást, mások pedig tartós fizikai aktivitást, amely stresszt jelent a szív- és érrendszerre. Ezenkívül számos tevékenység magában foglalja a felszerelést (pl. Súlyzók, szabad súlyok) és összetett gépeket (pl. Futópadok, lépcsőző gépek és szobakerékpárok) – amelyek bármelyike hibásan működhet vagy sérülést okozhat.

 

A specifikus kockázatok tevékenységenként változnak, de az egyes tevékenységekben a kockázatok 1) időnként előforduló kisebb sérülések, például karcolások, zúzódások, izomfeszültségek és rándulások, és 2) ritkán előforduló súlyos sérülések, például szalagkárosodás, csonttörések, ízületi vagy hátsérülések, agyrázkódások és szívrohamok 3) katasztrofális sérülések, köztük bénulás és halál, nagyon ritka előfordulása.

 

Elolvastam az előző bekezdést és ismerem a Szervező tevékenységeinek jellegét, megértem ezeknek a tevékenységeknek a fizikai állapotomhoz és képességeimhez viszonyított igényeit, értékelem azokat a sérüléstípusokat, amelyek a tevékenység által lehetővé tett tevékenységek eredményeként jelentkezhetnek. Ezúton kijelentem, hogy részvételem önkéntes, és tudatosan és szívesen vállalok minden ilyen kockázatot.

 

A megértés elismerése: 

Elolvastam ezt a kockázatfeltevést, és teljes mértékben megértem annak feltételeit. Tudomásul veszem, hogy ezt a megállapodást szabadon és önként írom alá, és szándékomban áll aláírásommal a benne rejlő kockázatok teljes körű vállalását, bármilyen módon a Szervező által kínált személyes képzési programhoz kapcsolódóan, Magyarország törvényei által megengedett legnagyobb mértékben.