Hogyan csináld meg a záró mérlegelést, képeket, videót?

FONTOS: A hitelesített mérlegelés feltétele a kihívásban való részvételnek. Nagyon fontos, hogy minden pontot betarts, mert ha valami nem úgy van, ahogy kértük itt, akkor sajnos nem fogjuk tudni elfogadni a mérlegelésed. Ez azt jelenti, hogy ha te nyered meg a fődíjat (vagy valamelyik másik nyereményt), akkor nem tudjuk azt részedre kifizetni.

Nem kell megijedned, nem lesz bonyolult, minden feltételt és minden lépést részletesen megtalálsz itt.

Mire lesz szükséged, mikre figyelj oda?

 • Digitális mérleg
 • Tiszta, zavartalan háttér
 • Fürdőruha (ajánlott) vagy rövid nadrág és feszülős rövid póló (nem lehet lenge öltözéket viselni a mérlegelési fotókon és videón)
 • Sapka, napszemüveg, maszk (vagy bármi, ami eltakarja az arcot/fejet) használata nem megengedett, hogy egyértelműen be tudjunk azonosítani
 • Egy fényképezőgép, kamera, vagy okostelefon, amivel fényképezel és elkészíted a videót
 • A #BVFK “plakát”, melyről részletesen írunk kicsit lejjebb 

Adatvédelmi garancia: A kezdeti és záró képeket és videót nem tartjuk meg és nem rakjuk ki sehova, csak akkor, ha döntőbe jutsz, mert akkor a frissített “utána” képekkel együtt felhasználhatjuk a kihívás program promóciójára. Ha ezzel kapcsolatban volna bármilyen kérdésed, olvasd el a szabályzatainkat.

1. lépés: Nyomtasd ki a hivatalos #BVFK záró mérlegelési plakátot

 • Kattints ide, töltsd le, és nyomtasd ki a hivatalos #BVFK záró mérlegelés plakátot
 • Nyomtatott nagybetűkkel írd rá a teljes neved, és a kép készítésének dátumát úgy, hogy jól látszódjon 
 • Nincs nyomtatód? Egy üres A4-es fehér papírra írd rá nyomtatott nagybetűkkel azt, hogy #BVFK – Bocsi Viki Fogyás Kihívás, a teljes neved, és a kép készítésének dátumát
 • KULCSSZÓ:  FONTOS, hogy írd rá ezeket a szavakat idézőjelek nélkül a plakátodra: “VÉGIGCSINÁLTAM”

2. lépés: készítsd el a képeket az alábbiak figyelembe vételével (4 db kép)

 

 

Kép 1: 

 • Teljes testes kép szemből a mérlegen, a megfelelő ruházatban: fürdőruha (ajánlott) vagy rövidnadrág, rövid póló, melyek nem lógnak, lengék
 • A kezedben fogod láthatóan a teljesen kitöltött #BFFK plakátot
 • Ha póló van rajtad, akkor be van tűrve a nadrágba
 • Ha rövidnadrág van rajtad, akkor a zsebeiben nem lehet semmi
 • Tiszta, nem vágott/éles háttér

Kép 2:

 • Kép a mérleggel és a plakáttal, ahogy rajta állsz
 • A plakáton lévő írásnak jól kell látszódnia
 • A súlyodnak jól kell látszódnia

Kép 3 és Kép 4:

 • Teljes testes kép szemből és oldalról, a megfelelő ruházatban: fürdőruha (ajánlott) vagy rövidnadrág, rövid póló, melyek nem lógnak, lengék
 • A kezedben nincs semmi, maximum a telefonod, ha tükörből fényképezel, de ha lehet, akkor kérj meg valakit a kép készítésére
 • Ha póló van rajtad, akkor be van tűrve a nadrágba
 • Ha rövidnadrág van rajtad, akkor a zsebeiben nem lehet semmi
 • Tiszta, nem vágott/éles háttér

TILOS:

– Sapkát, kendőt, maszkot viselni a fényképezés alatt, vagy az arcodat bármivel eltakarni

TILOS:

– Olyan háttér előtt állni, ami rendezetlen, nem jól kivehető, nem tiszta.

Fontos, hogy olyan háttér előtt történjen a fényképezés és videózás, ami nem zavaró.

TILOS:

– Túl sötét helyen fényképezni

Ügyelj a megfelelő fényviszonyokra.

TILOS:

– Életlen, elmosódott képet készíteni

Ügyelj a kép élességére.

 A hivatalos mérlegelős videó elkészítése

Készítettünk számodra egy minta videót, hogy lásd, hogyan kell megcsinálni a mérlegelős videódat.

A videón Fábián Miklós szerepel, ő fogja az edzésprogramot biztosítani számodra, amennyiben olyan csomagot válaszottál, amiben már szerepel az online edzés is.

Mire figyelj a videó elkészítésekor, hogyan készítsd el?

1) Állj szembe a tükörrel úgy, hogy előtted van a mérleg és a plakát.

Ha nincs olyan tükröd, ami egész alakos és elérhető, akkor kérj meg valakit, hogy készítse rólad ő a videót, pontosan úgy, mintha “ő lenne a tükör”.

Ilyenkor többször előfordult már olyan típushiba, ami miatt vissza kellett küldenünk korrekcióra a mérlegelést. Figyelj arra, hogy ne álljon melletted az, aki fogja a kamerát, neked látszódni kell teljes testtel a mérlegelés közben (és különösen annak, hogy nincs semmi plusz súly pl. a kezedben, miközben ráállsz a mérlegre). El tudjuk olvasni a súlyod fejjel lefelé is. A plakátot is tudod úgy forgatni, hogy a kamerázó felé álljon. 🙂 Ezekre figyelj légyszi, mert ha nem látszódsz (pl rá van közelítve a mérlegre és csak a lábad látszik meg a súly miközben a mérleg épp beáll a súlyodra), az nem jó, nem tudjuk elfogadni, és újra kell venni a videót.

A mérlegelős fotók készítésénél használt ruházatban csináld a videót is, tehát ha lehet fürdőruhában, vagy testhez simulós rövidnadrág/pólóban. Ne legyen lenge rajtad az öltözeted. Ha nadrágot használsz, a zsebében nem lehet semmi.

Ne legyen a háttérben semmilyen zavaró dolog.

Az arcod ne legyen eltakarva maszkkal, sapkával, sállal, stb.

2) A plakátot a mérleg mellett helyezd el jól láthatóan. Közelíts rá úgy, hogy el lehessen olvasni a neved és a dátumot is, és tartsd ott a kamera képét néhány másodpercig.

3) Kapcsold be a digitális mérleget úgy, hogy rálépsz, és hagyod, hogy kiírja a 0,0 kg-ot. FONTOS: szilárd padlón kell lennie, pl. járólap, parketta. Nem lehet a mérleg puha anyagon, pl. szőnyeg, stb.

4) Ha megvan a 0,0 kiírva, akkor lépj rá és várd meg, amíg megáll a számláló a jelenlegi súlyodnál.

5) Lépj le róla és a tükörben mutasd meg magad oldalról is.

6) Majd végezd el újra a mérlegre állást akkor, ha a mutató újra 0,0 kg-on áll.

Ha a két szám ugyanaz, akkor készen is vagy a mérlegelős videóval, és fel tudod tölteni bármilyen videó megosztó oldalra.

Tipp.: Ha Gmail-es e-mail címed van, akkor a Youtube-hoz is van hozzáférésed vele, tehát rögtön készen is van a fiókod, nem kell külön beregisztrálni.

Ha nem tudod hogyan kell a youtube-ra feltölteni videót, akkor érdemes megnézned ezt az oktató videót (amit mi is a neten találtunk, nem mi készítettük), amiben nagy valószínűséggel megkapod a válaszokat.

Ha megnézted a videót (!), és azután sem megy valamiért, akkor írj a kapcsolat@bvkihivas.hu címre, és mepróbálunk segíteni.

Fontos: nem muszáj nyilvános beállítással feltölteni a videómegosztó oldalra a videódat, de az fontos, hogy a link birtokában mi meg tudjuk nézni, számunkra elérhető legyen. Amennyiben a kihívás ideje alatt bármikor nem lesz elérhető a videó, akkor az sajnos szabályszegésnek minősül, és a versenyből való kizárást vonhatja maga után. Ne aggódj, ha az elején beállítottad a láthatóságát a videónak, akkor az nem fog megváltozni, végig ugyanaz marad.

 

És végül a mérlegelős minta videót itt tudod megnézni: